Atelier de instruire în baza dispoziției nr. 440-d al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova cu privire la instruirea echipei medicale, prin organizarea de instruiri științifico-practice din 05.09.2023.

Anual pe 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății, zi care aniversează fondarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948. În fiecare an această zi își focusează atenția asupra unui subiect specific de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume. În anul 2021 tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă”.

Pe 17 septembrie 2020, Organizația Mondială a Sănătății, partenerii internaționali și toate țările vor sărbători Ziua Mondială a Siguranței Pacienților.

Recunoscând siguranța pacienților ca prioritate globală pentru sănătate, toate cele 194 de state membre ale OMS la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătății, în mai 2019, au aprobat înființarea Zilei Mondiale a Siguranței Pacienților (Rezoluția WHA72.6), care va fi marcată anual la 17 septembrie. Obiectivele Zilei Mondiale a Siguranței Pacienților sunt de a crește gradul de conștientizare și implicare a publicului, de a spori înțelegerea globală și de a stimula solidaritatea globală și acțiunile de promovare a siguranței pacienților.

Ziua Mondială a Hepatitei este marcată anual pe 28 iulie, ziua de naștere a omului de știință, câștigător al premiului Nobel, Dr. Baruch Blumberg, care a descoperit virusul hepatitei virale B (HBV) și a dezvoltat un test de diagnostic și un vaccin pentru acest virus.

Întrebări și răspunsuri

Ce este un Coronavirus de tip nou (COVID-19)?
Cum te protejezi împotriva infecției

Ce este un coronavirus?
Coronavirusurile sunt o familie mare de virusuri, ce pot îmbolnăvi atât animalele, cât și oamenii. Coronavirusurile ce afectează oamenii sunt cunoscute pentru faptul că provoacă infecții respiratorii, de la răceli obișnuite la boli mai grave, precum Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS). Cel mai recent coronavirus descoperit provoacă maladia infecțioasă COVID-19.