Spitalul Municipal de Urgență Pașcani , România , în parteneriat cu Spitalul Raional Cimișlia din Republica Moldova implementează începând cu data de 04.06.2020 proiectul „Centrul Medical Consultativ Transfrontalier”, număr de înregistrare 2 SOFT/4.1/16

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeana prin Programul Operațional Comun România -Republica Moldova 2014-2020 prin Instrumentul European de Vecinătate ENI, cu valoarea de 179 650.00 Euro, Obiectiv tematic - TO8 – Provocări comune în domeniul protecției și securității, program prioritate 4.1 - Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor medicale și accesul la servicii de sănătate.

Durata de implementare: 04.06.2020 - 03.12.2021.

Obiectivul principal al proiectului: Îmbunătățirea accesului și calității serviciilor medicale acordate populației din zona transfrontalieră România- Republica Moldova .

Obiective specifice :
1. Crearea și dotarea unui centru de consultanță medicală prin telemedicină în cadrul Spitalului Raional Cimișlia, Republica Moldova
2. Stabilirea unei cooperări și comunicări eficiente, bazate pe bunele practici, între specialiștii de pe ambele parți ale frontierei în scopul creșterii calității actului medical, ridicarea nivelului de profesionalism al cadrelor medicale
3. Sporirea accesului populației din regiune la serviciile medicale , cu îmbunătățirea indicilor de sănătate .

Rezultate așteptate :
1. Crearea unui centru consultativ prin telemedicină în cadrul Spitalului Raional Cimișlia.
2. Accesul a 3000 pacienți din zona transfrontalieră la servicii medicale profesioniste de la locul de trai, fără necesitatea de deplasare către specialist.
3. Îmbunătățirea actului medical și ridicarea nivelului de profesionalism a personalului medical, ca urmare a cooperării dintre specialiștii din România și Republica Moldova.
4. Îmbunătățirea preponderentă a serviciilor medicale în domeniile de specialitate- endocrinologie, cardiologie, imagistică, oftalmologie .

Bugetul proiectului: Valoarea totală a proiectului este de 211 150.00 Euro,
Contribuția Comunității Europene – 179 650.00 Euro
Contribuția Spitalului Raional Cimișlia, Republica Moldova- 25 000 Euro
Contribuția Spitalului Municipal de Urgenta Pașcani, Romania- 6 500 Euro


Manager proiect,
Dr. Igor Ciobanu MD MPH
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Informații suplimentare :


Program Operațional Comun România-Republica Moldova este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) și co-finanțat de țările participante în program-
www.ro-md.net
Spitalul Raional Cimișlia, Republica Moldova - www.srcimislia.md
Spitalul Municipal de Urgență Pașcani- www.spitalulmunicipalpascani.ro

- Acest document a fost realizat cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestui document este responsabilitatea exclusivă a Spitalului Raional Cimișlia / Spitalului Municipal de Urgență Pașcani și nu poate fi considerat în nici un caz ca reflectând poziția Uniunii Europene sau a Programului operațional comun România - Republica Moldova 2014-2020.